Kahveler


Doğru tadı bulmak için, doğru ülkelerin, doğru yüksekliklerinde ve doğru üreticler tarafından üretilen kahve çekirdeklerini özenle seçiyoruz. Uzunca bir süre doğru harmanı bulmak için gece-gündüz uğraşıyoruz. Ve işte sizin için özene bezene ürettiğimiz özel harman kahvelerimiz…

Brezilya Geri

Brasil

Bölgesel farklılıklarını ayırt etmenin zor olduğu Brezilya, bugün dünyanın en büyük kahve üreticisidir.

Ülke çapında yaklaşık 300 bin çiftlik barındıran Brezilya, dünya pazarının %35'ini elinde bulunduruyor. Brezilya'da üretilen çoğu kahvenin işleme biçimi mekanizedir.

Kahve türlerinin %80'ni yumuşak-yıkanmış Arabika, %20'si Robust olan Brezilya'da diğer ülkelerin aksine önce hasat ardından da sınıflandırma yapılır.

Çekirdekleri doğal tatlı, asiditesi yumuşak ve dokusu orta-yoğun olan Brezilya kahvesi orta-yumuşak bir içim sağlar.

Tür Bourbon, Catuai, Acaia, Mundo Novo, Icatu
Bölge Bahia, Espirito Santo, Matas De Minas, Sul De Minas, Sao Paulo, Cerrado
Hasat Mayıs > Eylül
İşleme Doğal, doğal ezilmiş, yarı yıkanmış, tam yıkanmış
Rakım ~600 - 1200 mt.
Ürün sayfasına git

Yirgacheffe Geri

Ethiopia

Çiçeksi, otsu ve narenciye gibi yöresel sıradışı tatları olan Etiyopya, kahveleri ile çok farklı dokunuşlar sunar.

Etiyopya genel görüş ile Arabika kahvenin doğum yeri kabul edilir. Kahve bahçesi çok fazla olmasa da sektöre ayırdığı 15 milyon kişlik istihdam ile kahve üretiminde iyi bir oyuncudur.

Etiyopya çok ciddi bir kahve genetik çeşitliliğine sahiptir. Yabani olarak yetişen kahveler yılda sadece 3 ay hasat yapılabilir. Moka ve Geisha gibi geleneksel kahveler burada ebat ve şekil olarak farklılıklar gösterir.

Yirgacheffe, Sidamo içindeki küçük bir bölgede yetişir ve hafif limonsu dokunuşu, flortal karakteri, yoğun dokusu ve dengeli tatlılığı ile ülkenin en iyi çekirdeklerinden biridir.

Tür Arabika
Bölge Yirgacheffe
Hasat Ekim > Aralık
İşleme Doğal, yıkanmış
Rakım -
Ürün sayfasına git

Guatemala Geri

Guatemala

Lezzet skalası toffee ve kakodan, otsu, narenciye ve çiçeksi dokunuşlara kadar uzanan Guatemala kahveleri, diri asiditesi ile sıradışı lezzet profilleri sunar.

Guatemala, farklı yağmur alma süreleri ve zengin toprak örtüsüyle pek çok mikroklima imkanı barındırarak, çekirdeklerinde geniş tat yelpazesi sunar.

Ülkenin hemen her yerinde kahve yetiştirilir ve yaklaşık 270 bin hektarlık alan üretim için ayrılmıştır. Yetiştirilen kahvenin neredeyse tamamı Caturra ve Bourbon gibi yıkanmış Arabikad'dır.

Bulutlarla kaplı bereketli Guatemala yamaçlarında yetişen çekirdekler size orta içimli farklı profiller sunuyor.

Tür Bourbon, Caturra, Catuai, Tipika, Maragogipe, Pache
Bölge Huehuetenango, Coban, Acatenango, Antigua, Atitlan
Hasat Kasım > Nisan
İşleme Islak öğütme
Rakım ~1300 - 2000 mt.
Ürün sayfasına git

Kolombiya Geri

Colombia

Zengin ve güçlü gövdeli Kolombiya kahvesi, tatlı fındıksıdan çikolata, çiçeksi, meyvemsiye ve hatta tropikale kadar geniş lezzetler sunar.

Eşsiz kalitede çekirdeklerin yetiştiği bereketli Kolombiya dağları bir çok mikroklima oluşturur. Üretilen çekirdeklerin tamamı Arabika'dır.

Kolombiyada üretim yapılan ypaılan her bölgenin kendine has beligin bir profili vardır.

Kolombiya kahvelerinde asiditesi düşük topraksı tatlardan, sert çekirdekli, meyve dokunuşlu kadifemsi dokulu kahvelere kadar bir çok seçenek bulabilirsiniz.

Tür Tipika, Bourbon, Tabi, Caturra, Kolombiya, Maragogipe, Castillo
Bölge Cauca, Santander, Narino, Tolima, Huila
Hasat Mart > Haziran, Eylül > Aralık
İşleme Yıkanmış
Rakım ~1200 - 2200 mt.
Ürün sayfasına git

Kosta Rika Geri

Costa Rica

Asiditesi rafine, narenciyeden çiçeklere farklı tatlar içeren Kosta Rika kahvelerinin içimi yumuşak ve lezzetlidir.

Kosta Rika ülkenin kahve üretimi geleceğini korumak için sayısız önlemler almış ve Caturra, Vailla Sarchi gibi Arabika türlerini korumak için Robusta üretimini yasaklamıştır.

Üretcilerin çoğu küçük çiftçilerdir ve dünyanın dört bir yanındaki alıcılara bizzat ulaşarak kaliteli kahveleri satabilmektedir.

Bölgeye özgü olan "Ballı İşleme" kahvenin hamur haline getirilip doğal işlenmesidir.

Tür Tipika, Caturra, Catuai, Villa Sarchi, Bourbon, Geisha, Villalobus
Bölge Batı Vadi, Orta Vadi, Tarrazu, Tres R,os, Brunca, Tarrazu
Hasat -
İşleme Yıkanmış, ballı, doğal
Rakım ~1000 - 1900 mt.
Ürün sayfasına git

Yemen Mocha Geri

Yemen

Yabani, baharatsı, topraksı, meyvemsi ve tütünsü tatlarıyla dünyanın en ilginç Arabika'ları, Yemen'de yetişir.

Yemen'de kahve üretimi ve işlemesi yaklaşık 800 yıldır değişikliğe uğramamıştır. Su eksikliği sebebi ile kahveler doğal yöntemlerle işlenir ve kimyasal kullanımı yaygın değildir..

Küçük bir sahil kasabası olan Mocha, ticari ihracatı yapan ilk limandı ve kahve Afrika'dan çıkmadan çok önce Yemen'de yetişmeye başlamıştı.

Tür Tipika, Heirloom
Bölge Harazi, Matari, Dhamari, İsmaili
Hasat Haziran > Aralık
İşleme Doğal
Rakım -
Ürün sayfasına git